Erasmus Mundus Nedir?

Erasmus Mundus Nedir?

Yüksek lisans için yurt dışı fırsatlarını yakalamaya çalışıyorsanız Erasmus Mundus konusunda bilgi verdiğimiz bu yazımızı mutlaka okumalısınız. Ayrıca yakın bir zamanda sizlerle “Hangi Ülkede Yüksek Lisans Yapmalıyım? yazımızı paylaşmıştık, ona da göz atabilirsiniz…

Erasmus Mundus, yükseköğrenim seviyesinde Avrupa Birliği’ndeki ve diğer ülkeler arasındaki akademik işbirliğini artırmak için kurulmuş bir programdır.

Bildiğimiz Erasmus programı gibi Avrupa Birliği tarafından finanse edilir. Yıllık bu programa başvuran öğrenciler arasından en iyiler seçilir ve öğrencilere burs verilir.

Peki Erasmus Mundus’un Erasmus’tan Farkı Nedir?

Erasmus Mundus normal Erasmus’a göre biraz farklıdır. Şöyle ki; Erasmus Mundus’a sadece yüksek lisans düzeyindeki öğrenciler başvurabilir. Bildiğimiz Erasmus değişim programına göre çok daha uzun sürer. En az 12 en fazla 24 aylık süreyle yurt dışında kalmanız gerekir. Bu da aslında sizin için gerçek bir yurt dışı tecrübesi demektir.

Erasmus Mundus’ta yüksek lisans programları en az 2 Avrupa üniversitesinde devam edecek şekilde tasarlanmıştır. Yani programın içeriğine göre benzer konularda eğitim veren üniversitelerde eğitiminize devam ediyorsunuz ve gittiniz her üniversiteden ortak bir diplomaya sahip olarak mezun olursunuz. Bu iki üniversite olabilecekken 3 veya 4 üniversite de olabilir. Bu durumda 4 üniversiteden birden ortak diplomaya sahip oluyorsunuz.

Bu programdan alacağınız burs program için zorunlu olan tüm masrafları kapsamaktadır. Bursun toplam tutarı derslerinizin toplam süresine ve uyruğunuza göre değişir (AB üyesi olmayan öğrenciler daha çok burs alır).

Programa Nasıl Başvurabilirim?

Dünyanın her yerinden bu değişim programına başvuru yapabilirsiniz. Her program için gerekli koşullar kendi sayfalarından bulunabilir. Listelerde bulunan programlardan en fazla 3 tanesine başvurabilirsiniz.

Başvuru süreci (İngilizce belgesi, motivasyon mektubu v.b.) genellikle Erasmus’taki gibi gerçekleşir. Daha önce Erasmus yapmamış olsanız da bu programa başvurabilirsiniz.

Başvuru konusunda daha detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Bana Ne Katar?

Bu program size diğer değişim programları gibi gezip görme ve eğlenme lüksünün yanında yurt dışında birden fazla okuldan eğitim ve diploma alabilme lüksü katar. Üstelik yurt dışında geçireceğiniz süre 1 ile 2 yıl aralığında olacağından gerçekten başka bir ülkede yaşama deneyimi edinebilirsiniz.

Hayal Gücünüzü Besleyin: Benzer Konulardaki Bağlantıları İnceleyin

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş