Yüksek Lisansın Önemi

Yüksek Lisansın Önemi

Yüksek lisansın önemi gün geçtikçe artmaya devam etmektedir. Yüksek lisans yaparak belirli bir alanda uzmanlaşma imkânı bulabilirsiniz. Yüksek lisans yapmanın en temel amaçları aşağıda ilginize sunulmuştur.

Yüksek Lisans Yapmanın Temel Amaçları

  • Kendi alanızda derinlemesine uzmanlaşmak isteyebilirsiniz.
  • Lisans alanında almış olduğunuz eğitimin dışında bir program seçerek farklı bir alanda uzmanlaşma fırsatı yakalamak isteyebilirsiniz.
  • Akademik bir kariyer hedefliyor olabilirsiniz.
  • Geliştirmek istediğiniz yetkinlikleriniz olabilir. Geliştirmek istediğiniz yetkinliklere göre bir program seçebilirsiniz.
  • İş ilanlarında artık yüksek lisans eğitimi aranan kriterler arasında yer almaya başladı. Adaylar arasında daha avantajlı bir duruma geçmek için yüksek lisans yapabilirsiniz.

Lisans eğitimi biter bitmez yüksek lisansa başlamak ülkemizde sıklıkla tercih edilmektedir. Fakat yurtdışında lisans eğitimi bittikten sonra kısa bir süre ara vermek daha yaygın görülen bir durumdur. Örneğin Gap Year, Amerika’da çok yaygın olan bir uygulamadır. Genellikle üniversite bittikten sonra yüksek lisansa devam etmeyerek 1 yıl ara verilmesine gap year yani boşluk yılı denmektedir. Bu bir yıl içerisinde kişiler yabancı dilini geliştirme imkânı bulabilmekte, kendini daha iyi tanıma fırsatı yakalayabilmekte, birçok farklı işler deneyimlemekte ve yeni yerler keşfedebilmektedir. Kısacası kişiler akademik kariyerine karar vermeden önce daha geniş bir vizyon ile tercih yapabilme adına çeşitli faaliyetlerde bulunmaktalar.

Bunun yanı sıra kamuda veya özel sektörde uzun süre görev alıp akademik alanda kariyer yapmak için yüksek lisansa başlayan birçok kişide bulunmaktadır. Herkesin içerisinde bulunduğu durum ve şartlar aynı olmadığı için akademik kariyere yöneleceği zaman dilimi de aynı olmayacaktır. Sizin için en uygun zamanı ve programı belirledikten sonra dikkat etmeniz gereken bir başka hususta üniversite seçimidir.

Üniversite tercihinde bulunurken göz önünde bulundurulmasında faydası olabilecek hususlar aşağıda ilginize sunulmuştur.

  • Üniversitenin araştırma yapma kapasitesinin ve imkânlarının iyi olması
  • Konunun uzmanları ile öğrencileri bir araya getirebilmesi
  • Sektörle bağlantıları olan bir üniversite olması

Bunlar dikkat edilmesi gereken en temel maddelerdir. İçerik bakımından dikkat edilmesi gereken bu hususlar haricinde üniversitenin lokasyonu, ücreti, ulaşım imkânları gibi maddelerde adaylar tarafından en çok araştırma yapılan konular arasındadır.

Keşfetmeye Devam Edin

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş