Hemşirelikte Yönetim Tezli Yüksek Lisansı

Hemşirelikte Yönetim Tezli Yüksek Lisansı

Hemşirelik, belki de geçmiş olduğumuz 50 yılın en çok tercih edilen meslekleri arasında yer alıyor. Genellikle kadın öğrenciler tarafından tercih edilen bu bölüm, bilinenin aksine akademik olarak ilerlemenin de mümkün olduğu alanlar arasında. Hemşirelikte yönetim tezli yüksek lisansı, sağlık bölümlerinden mezun olan, ancak hayatına sağlık görevlisi olarak devam etmek istemeyen, kariyerinde ilerlemek isteyen kişilerin okuyabilecekleri bölümler arasında yer alıyor. Kişi hemşirelik bölümü mezunu olabileceği gibi çeşitli sağlık bölümlerinden mezun olabilir. Tezli yüksek lisans yaparak baş hemşire olma yolunda ilerleyebilir ya da uzman hemşire sıfatı ile sağlık eğitimi veren çeşitli eğitim kurumlarında, yeni öğrencilere ders verebilir.

Hangi Üniversitelerde Eğitim Alacağız?

Hemşirelikte yönetim tezli yüksek lisansı, birçok üniversiteden alabileceğiniz eğitim programları arasında yer almaktadır. Özellikle devlet üniversitelerinde yoğun bir şekilde programlarına erişebileceğiniz bölüm, özel eğitim kurumlarında da çeşitli ücretler ile sunulmaktadır. Hastanelerde ya da çeşitli sağlık kuruluşlarında çalışmak istemeyen birçok hemşirenin de başlıca tercihleri arasında bu alanda yüksek lisans yapmak bulunmaktadır.

Başkent Üniversitesi

Balıkesir Üniversitesi

Bezm-i Alem Üniversitesi

Biruni Üniversitesi

Bozok Üniversitesi

Kaç Yılda Biter?

Hemşirelikte yönetim tezli yüksek lisansı iki yıl sürüyor olmakla beraber, kişinin eğitimi tezli olarak alması daha sonra bir eğitim kurumunda akademisyen olarak çalışabileceğine ifade etmektedir. Bu program son derece sevilmekle beraber, pek çok kişi bu programı tercih etmektedir. Siz de bu bölümden mezun olmayı seçebilirsiniz.

Yolculuğa Hazır Mısınız? İlgili Bağlantılara Göz Atın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş