İş Hayatında Kendinize Yatırım Yapın

İş Hayatında Kendinize Yatırım Yapın

Yeni mesleklerin ortaya çıktığı, teknolojinin ivme kazandığı günümüzde firmaların ve kurumların personel istihdam ederken iş arayışında olan adaylardan beklentileri iş hayatında daha da artmış durumdadır. Çoğu sektörün birbiriyle bir şekilde bağlantısı bulunmaktadır. Bu bağlantıdan kaynaklı sadece kendi iş hayatındaki uzmanlığı haricinde etrafını doğru analiz edebilen, gelişmeler karşısında kurumuna katkı sağlayabilecek çalışmaları sunabilen kişiler iş hayatında kısa sürede parlamaktadır.

Endüstri 4.0 ve Kriptopara diye bilinen Bitcoinlerin gündemde olduğu bir dünyada iş yapış stillerinin farklılık göstermesi doğal bir süreç haline gelecektir. Bu farklılıklara adapte olabilecek kişiler araştırma yapmayı seven, güncel trendleri takip eden en önemlisi kendi eğitimine yatırım yapmaktan çekinmeyen insanlar olacaktır. Çok farklı bir yeteneğe sahip değilseniz kurumlar öncelikle işe alımlarda kendinize bugüne kadar nasıl bir yatırım yaptığınızla ilgilenecektir ve bundan yola çıkarak kuruma nasıl bir katkı sunabilirsiniz kısmını öngörmeye çalışacaklardır.

Gelişimin hızlandığı bu zaman diliminde lisansüstü programlarında gerekliliği artmış bulunmaktadır. Bundan dolayı kurumlar çalışanlarının kişisel gelişimini iş hayatlarında desteklemek için Üniversiteler ile indirim anlaşmaları yapmaktadır. Sektörlerin teknolojiden etkilenmesi sonucu devamlı bir gelişim halinde olması kurumların personel temininde kişisel gelişimine önem veren kişileri seçmesini zorunlu kılmaktadır. Eğitime yapılan yatırım masraf değil, daha iyi hayat standartlarına ulaşmak için bir gerekliliktir. Sadece çalışanların kendini geliştirmesi ile yeterli olacak bir durumda yoktur ayrıca. Burada firmaların çalışanlarını teşvik etmesi ve çalışanlarına bu tarz kendilerini geliştirebilecekleri alanlar oluşturması en önemli görevlerindendir.

Ayrıca üniversite sanayi işbirliği gibi olanaklar şirketlerin bu anlamda ellerini çok fazla rahatlatmaktadır. Yapılması gereken tek şey doğru personele yatırım yapmayı sağlamak ve personele güvenmek olacaktır. İş hayatında sadece firmalar ve markalar tek başına başarılı olamazlar. Markaların bu dönemde çalışanlarına ve bu markaları daha ileriye taşıyacak insanlara hep ihtiyaçları olacaktır. Bu nedenler çalışan ve marka kazan kazan mantığı ile hareket etmeli ve karşılıklı değer ile ilerlemelidir yatırımlarına.

Özel İçerikler Burada: Diğer Yazıları Kaçırmayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş