Uzaktan Yüksek Lisans Nedir ve Nasıl Yapılır?

Uzaktan Yüksek Lisans Nedir ve Nasıl Yapılır?

Uzaktan yüksek lisans içinde bulunduğumuz dijital çağa uygun olarak tüm yüksek lisans derslerinin internet üzerinden yürütüldüğü bir yüksek lisans türüdür. Uzaktan yüksek lisansta derslerin hepsini dünyanın istediğiniz herhangi bir yerinden takip edebilir ve dilediğiniz kadar izleyebilirsiniz. İsterseniz uzaktan yüksek lisans programlarını bu bölümden bulabilirsiniz.

Bu yeni nesil yüksek lisans programı son zamanlarda oldukça popüler. Özellikle çalışan kişilerin de rahatlıkla katılabilecekleri bir program olması nedeniyle sevilmesi çok normal.

Uzaktan yüksek lisans programların büyük bir çoğunluğu tezsiz yüksek lisans programlarıdır. Tezsiz programlar için ALES puanı gerekmeyebiliyor ancak eğer ALES ile giremiyorsanız mezun olduğunuz lisans programındaki diploma notunuza bakılıyor. Ancak bu yüksek lisans tipi için uzaktan eğitim katkı payı ödemeniz gerekmektedir. Uzaktan eğitim yüksek lisans yapan kişiler yasal olarak öğenci gözükmeye devam etmektedirler.

Uzaktan Yüksek Lisansta Dersler Nasıl İşlenir?

Uzaktan lisansüstü eğitiminde dersler uzaktan bilgisayar üzerinden işlenir. Dersin belirlendiği saatte online olmanız yeterlidir. Bilgisayara sürekli ulaşabilir olmalısınız çünkü dersler ve bir takım sınavlar bilgisayar üzerinden olur.

Dersler canlıdır, eş zamanlı olarak gerçekleşir. Çoğu üniversitede öğrencilerin dersi daha sonra tekrar dinleyebilmesi için dersler kayıt altına alınmaktadır.

Sınavlar Nasıl Olur?

Uzaktan yüksek lisans eğitiminde ilk sınavlar ve ödevler bilgisayar üzerinden olurken final sınavları ilgili üniversitenin kampüslerinde gerçekleşir ve klasik usülde olur.

Yüksek Lisans Eğitimi vs Uzaktan Yüksek Lisans Eğitimi

  • Öncelikle eğitim biçimleri tamamen farklıdır yukarıda da bahsettiğimiz gibi uzaktan yüksek öğrenimde dersler uzaktan takip edilir ve devam zorunluluğu yoktur.
  • Uzaktan yüksek öğretimi devlet üniveristelerine de ücretlidir.
  • Uzaktan yüksek lisans eğitimi gören öğrencilerin diğer tezsiz yüksek lisans öğrencilerinden hukuken hiçbir farkı yoktur. Hukuken öğrenci olarak kabul edilmeye devam ederler.
  • Her iki yüksek lisans tipinde de öğrencilik solayısıyla askerlik tecil ettirilebilir.
  • Genellikle diplomalar arasında bir fark yoktur. Tezsiz yüksek lisans yapan kişiler ile uzaktan yüksek lisans yapan kişilerin diplomaları aynıdır. Ancak bazı okullar uzaktan eğitim olduğunu diplomada belirtebilmektedir.
  • Her iki eğitim şeklinde de ders içerikleri aynıdır.
  • Türkiye’de yüksek lisans eğitimi veren pek çok üniversite uzaktan yüksek lisanseğitimi de vermektedir.

Özel İçerikler Burada: Diğer Yazıları Kaçırmayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş