Harvard’da Okuyan Ünlüler

Harvard’da Okuyan Ünlüler

Lisans programları olsun yüksek lisans programları olsun duyunca herkesin kalbini hızlandıran Amerika’nın ve dünyanın en gözde üniversitelerinden birisi olan Harvard bugüne kadar pek çok ünlüyü de ağırladı. İşte çoğunu muhtemelen duymadığınız, bir kısmını da muhtemelen bildiğiniz Harvard’da okuyan ünlüler:

Barack Obama

 

Önce New York’taki Columbia Üniversitesi’ne 1983’te girip Siyasal Bilimler bölümünden mezun olan eski Amerikan başkanı Barack Obama, 1991’de Harvard Hukuk’tan mezun oldu. Eşi Michelle Obama da Barack Obama gibi Harvard Hukuk mezunudur.

Mark Zuckerberg

 

Zuckerberg’in Facebook’u kurma hikayesini bilen herkes onun Harvard’da okuduğunu da biliyordur zaten ama bilmeyenler için tekrar edelim; Mark Zuckerberg, Facebook’u Harvardlı öğrencilerin birbirlerini bulması için kurdu. Ancak bunu yaparken fotoğraf bulmak için okulun veri tabanına girmesi nedeniyle disiplin cezası aldıktan sonra “bilgisayar bilimi” bölümünü ve Harvard’ı bıraktı.

Natalie Portman

 

Pek çok ünlü filmde rol almış, Leon’daki performansıyla genç yaşta keşfedilen İsrail doğumlu Natalie Portman Harvard’da okuyan ünlülerden birisi. 2003’te okula giren Portman, üstelik gayet de zor bir bölüm okumuş; Psikoloji. Yani kendisi hem iyi bir oyuncu hem de Harvard’da okumuş bir psikolog.

Matt Damon

 

Matt Damon 1988’den 1992’ye kadar Harvard Üniversitesi’nde İngilizce ve Tiyatro eğitimi aldı, ancak mezun olmadı. Üst sınıftayken, Geronimo televizyon filminde rol alması onun okulu bırakmasına neden oldu. 

Dean Norris

 

Breaking Bad dizisinin yıldızı Dean Norris, 1985 yılında Harvard’dan mezun oldu.

George W.Bush

 

Bir başka Harvard’da okuyan Amerikan başkanı ise George W.Bush. Yale Üniversitesi iktisat bölümünden mezun olan George W. Bush, 1970’lerin başında Harvard Business School’dan İşletme yüksek lisansı kazandı. 

Stockard Channing

 

“Grease” müzikalinin yıldızı Stockard Channing, Harvard’ın Radcliffe Koleji’nden 1965 yılında mezunu olup tarih ve edebiyat eğitimi gördü.

Elbette daha çok Harvard mezunu siyasetçi, oyuncu, şarkıcı, tiyatrocu var ancak biz hem en önce bilmeniz gerekenleri hem de tahmin edemeyeceklerinizi yazmak istedik.

Keşfetmeye Devam Edin

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş