Uluslararası Finans Yüksek Lisansı

Uluslararası Finans Yüksek Lisansı

Uluslararası Finans Yüksek Lisansı küreselleşen dünya için öğretim ve uygulama arasında birleştirici rol oynamayı amaçlar. Ülkemizin bu alanda ihtiyaçlarını karşılamak üzerine olduğu gibi dünyanın her bölgesinde çalışabilecek nitelikte finans uzmanları yetiştirilir. Uluslararası Finans Yüksek Lisansı programı yüksek niteliğe sahip olan bireylerin mesleğe hazırlanmasında etkili olur. Disiplinlerarası yaklaşımla birlikte sektörle arasında önemli bağ bulunur.

Ders programları kapsamında:

  • Uluslararası raporlama
  • Uluslararası bankacılık
  • Uluslararası risk
  • Uluslararası iktisat
  • Finansal piyasalar ve kurumlar ele alınır.

Program içeriğinin özel olarak hazırlanıyor olmasıyla beraber, katılımcılar uluslar arası finans gelişmelerini takip edecek yeteneğe sahip olurlar. Çok sayıda farklı üniversitenin öğretim programları içerisinde sunuyor olmasıyla beraber, tercihler gelişmiş seçeneklerden oluşur.

Uluslararası Finans Tezli Yüksek Lisansı Kimler için Uygundur?

Programın temel hedef kitlesinde, uluslararası finans üzerine kariyerlerini şekillendirmiş olan bireyler bulunur. Uluslararası Finans Tezli Yüksek Lisansı iktisatçı, mühendis, işletmeci ve ekonomistler için uygun görülen eğitim programlarının başında gelir. Öğrencilerin lisans eğitimlerinde öğrendikleri bilgilerle beraber meslek hayatında kazanılan deneyimlerin de geliştirilmesine yönelik olarak sunulan bir programdır.

Uluslararası Finans Tezli Yüksek Lisansı günümüz koşullarında en iyi çalışma becerilerini elde edebilmeyi beraberinde getirir. Mezunlar, yüksek lisans diplomasına sahip oldukları gibi finans uzmanı niteliğini de kazanırlar. Çok yönlü çalışma yapabilme becerileri sayesinde, aktif olarak birçok farklı alanda çalışma yürütebilme nitelikleri de mevcuttur.

Programın Olduğu Üniversiteler

ÜniversiteProgramTürÖğrenim TürüProgram TürüDurumDilŞehirFiyat
İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİULUSLARARASI FİNANSVakifÖrgün öğretimYüksek lisansTezliİngilizceİstanbul24300 – 27000
İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİULUSLARARASI FİNANSVakifÖrgün öğretimYüksek lisansTezliTürkçeİstanbul15500 – 57000
TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİULUSLARARASI FİNANSDevletİkinci öğretimYüksek lisansTezliİngilizceİstanbul258 – 580.5

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş