Yüksek Lisans Yapanları Bunaltan Sorular -2

Yüksek Lisans Yapanları Bunaltan Sorular -2

Daha önce sizlerle “Yüksek Lisans Yapanları Bunaltan Sorular”ı paylaşmıştık.  Bu sorular hiçbir zaman eksik olmayacak. Yüksek lisans yapanlara sorular bitmez o yüzden bu yazının devamını da sizlerle paylaşmak istedik. Yüksek lisans yaptığınıza inanmayan ve bunu gereksiz bulan insanlar hiçbir zaman eksik olmayacak. O yüzden ne kadar fazla soruya hazırlıklı olursanız sizin için o kadar iyi. Hazırsanız başlayalım…

 

  • Sen şimdi para alıyor musun?

Akademidekilerin para almadıklarını ve fakir olduklarını düşünen insanlar sizi bir şekilde ekonomik sıkıntınız olduğuna ikna etmeye çalışırlar. Yüksek lisans üniversite okumakla çalışmak arasında kaldığı için sizi tam olarak öğrenci kabul edemezler ancak çalışmadığınız için de geçiminizi sağlayamadığınıza inanırlar. Dolayısıyla bu arafta kalmışlığın karmaşasını sizin ne kadar kazandığınızı sorarak çözmeye çalışırlar.

  • Yüksek lisans bitince ne olacaksın?

Yüksek lisans yapanları bunaltan sorular arasında en çok rastlananı belki de budur. Akademide kalmak, akademisyen olmak kavramları insanların kafasını karıştırır. Bunları tam bir iş tanımı olarak göremedikleri için yine de başka bir işi yapmak için yüksek lisans yaptığınıza inanmak isterler. Yüksek lisans yapmanın kendinize bir katkı olduğuna inandırmanız pek mümkün değildir. vizyon genişletmek, daha çok şey öğrenmek, okumaya doymamak gibi açıklamalar hiçbir zaman yeterli olmayacaktır. O yüzden parası bol bir iş için işin yüksek lisans yaptığınızı söyleyin ki gerisinden gelecek sorulardan kaçınabilesiniz.

  • Yeşil pasaportun olacak mı?

Her devlet memuruna yeşil pasaport verilmez. Kaldı ki yüksek linsans yapmakla evlet memuru da olmazsınız. Dolayısıyla bu soruyu çok ciddiye almadan canınızın istediği cevabı verebilirsiniz. Sonuçta siz e henüz ne yapacağınıza karar vermemiş olabilirsiniz. kimseyi üzmeden yalan da söylemeden bu durumu bu şekilde kapatabilirsiniz. Ya da “öyle umuyorum” da konuyu kapatmak için yeterli bir cevap olabilir.

  • Yarın öbür gün hoca olunca kopya çektirir misin?

Bu gerçekten gelen en saçma sorulardan birisidir. O yüzden bu soruya nasıl cevap vereceğiniz tamamen size kalmış. Hoca olmayı düşünüp düşünmediğinizle ilgili ikilemlerinizen veya yüksek lisans yapmakla akademisyen olmanın aynı şey olmadığını anlatmaya çalışmaktan vazgeçin ve net bir cevap bulun. Evet veya hayır bu soruyu soranlar için yeterli bir cevap olacaktır.

İlginizi çekebilecek konular

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş