Tezsiz Yüksek Lisans ve MBA Nedir?

Tezsiz Yüksek Lisans ve MBA Nedir?

Her geçen gün diplomanızın eskidiğini ve etrafınızdaki herkesin eğitimine yeni bir şeyler eklediği dünyamızda artık diplomaların raf ömrü 5 yıldır. Sizde diplomanızı ve bilgilerinizi yenileyerek eğitiminizi sürekli arttırarak devam etmelisiniz.

Tezsiz MBA yani tezsiz yüksek lisans eğitim alanında 2 yarıyıl bulunmaktadır. Bu alanda eğitim sürecinin tamamlanması için tez gerekmez. Genellikle özel yüksek öğrenim kurumlarında tezsiz yüksek lisans ücretleri ile tezli lisans ücretleri arasında belirgin bir fark bulunmaz.

 MBA Nedir?

MBA “Master Business Administration” kelimelerinin açılımıdır. Genellikle ülkemizde İşletme Yüksek Lisans programının cazip hale gelmesi için kullanılmıştır. MBA programlarının İngilizce olmasından dolayı kullanımı artmıştır ama günümüzde Türkçe MBA programları da mevcuttur. En genel anlamı ile ifade etmek gerekir ise MBA; İşletme yönetimi alanında master yapmak anlamını taşımaktadır. Kişiler kendilerini bu alanda yükseltebilmek, kendilerine artılar katabilmek ve kariyerlerini profesyonel şekilde sürdürebilmek adına bu alanda tezli / tezsiz yüksek lisans eğitimi alabilirler.

 Yüksek Lisans Eğitiminin Artıları

Bu eğitim, ilgili alanda bilimsel düzeyde yetkinlik kazanmak için yapılır. Özel sektör iş alımlarında tezsiz yüksek lisans mezunları lisans mezunlarına göre bir adım öndedir. Şirketler lisans mezunu yerine bir yüksek lisans mezunu almak isteyeceklerdir. Hali hazırda çalıştığınız şirkette üst pozisyonlara terfi etmeniz daha kolaydır. Ayrıca o işin artık uzmanı olduğunuza dair gerekli donelerinizin de arttığını unutmayın.

Ders Programı-Müfredat

Program 2 yarıyıl ve toplam 1 yıldan oluşur. Yarım dönem daha uzatma hakkınız bulunmaktadır ancak her üniversitenin ve programın müfredatı birbirinden farklıdır. Genel olarak ise ders programları toplam 10 dersten oluşmaktadır.

Yatay Geçiş

Tezsiz yüksek lisans Öğrenciler kabul şartlarını yerine getirmeleri durumunda tezli yüksek lisansa geçebilmektedir. Geçiş başvuruları ilgili üniversitenin enstitü veya öğrenci işlerine yapılmaktadır. Ayrıca, tezsiz yüksek lisansta geçilmiş olan dersler tezli yüksek lisans programlarındaki derslerin yerine sayılabilmektedir.

Fiyatları

MBA Tezsiz yüksek lisans programlarında özel ve devlet üniversiteleri arasında fiyat farklılıkları bulunmaktadır. Yüksek lisans ücretleri her yeni öğrenim yılında güncellenmektedir. Tezsiz yüksek lisans ücretleri için öğretim kurumlarının şahsi web sitelerini incelemek sizlere en doğru yönlendirme olacaktır.

Tüm programları incelemek için lütfen ana sayfada yer alan arama motorunu kullanınız ya da üst menüyü kullanınız

Keşfetmeye Devam Edin

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş