Aile Danışmanlığı ve Eğitimi Yüksek Lisans Programı

Aile Danışmanlığı ve Eğitimi Yüksek Lisans Programı

Aile Danışmanlığı ve Eğitimi Yüksek Lisans Programı

Türkiye bugün hızla gelişen bir ülke olarak ekonomik, sosyal ve diğer alanlarda hızlı bir dönüşüm yaşamaktadır. Gelişme ve dönüşüm toplum için genel anlamda olumlu ve istenen bir durum olmakla birlikte birçok sorunu da beraberinde getirmektedir. Aile danışmanlığı ve eğitimi yüksek lisans programı ise burada büyük önem taşımaktadır.

Özellikle ekonomik dönüşüm ve beraberinde gelen göç ve kentleşme,

  • ekonomik sorunlar,
  • işsizlik ve istihdam sorunları;
  • kitle iletişim araçlarındaki gelişmeler;
  • toplumun eğitim yapısındaki gelişmeler ve farklı eğitim taleplerinin oluşması;
  • kadınların istihdamındaki gelişmeler;
  • sağlık alanında gelişmeler ve buna bağlı olarak özellikle ruh sağlığında insanların duyarlılığının ve taleplerinin artması gibi değişimler toplumun her kesimini etkilediği gibi aileyi de önemli şekilde etkilemektedir.

 

Bu değişmeler ve sorunlar, bireyleri olduğu kadar, aile kurumunu da etkilemekte ve aile birliğinin korunması oldukça zorlaşmaktadır. Bunun sonucu olarak, aile içi şiddet yaygınlaşmakta, boşanma artışlar olmakta, aileler oranlarında giderek manidar çocuklarını kontrol etmekte güçlükler yaşamakta, çocuklarını nasıl eğitecekleri konusunda tam bir karmaşa yaşamaktadırlar.

Aile Danışmanlığı ve Eğitimi Amacı

Bu sebeplerle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı aile danışmanı ihtiyacını görmüş ve 04.09.2012 tarihinde resmi gazete ’de yayınlanan yönetmelik ile aile danışma merkezleri ve bu merkezlerde görev alacak aile danışmanlarının görev ve niteliklerini belirlemiştir. Ancak Sosyal hizmet merkezleri ile aile danışma merkezlerinde yeterli sayıda aile danışmanı istihdamının olmadığı belirtilmektedir. Bu nedenle bu program ile birlikte alanında uzman ve doğru süreçler uygulayan uzmanların bilgilendirilmesi ayrıca tecrübeye sahip olması amaçlanmaktadır.

Danışan veya bir sorunda dolayı yardıma ihtiyaç duyan ailenin bütünlüğü bozulmadan ilgili uzman aracılığıyla müdahale edilmesi büyük önem taşımaktadır.

Programın Hedefi

Söz konusu ihtiyaçlar doğrultusunda programın amacı bu alanda uygulayıcı uzman meslek elemanı yetiştirmektir. Aile danışmanlığı ve eğitimi yüksek lisans programı veren üniversiteleri bulmak için arama motorunu kullanabilir ve üniversitelerle iletişime geçebilirsiniz.

Gizli Hazineleri Keşfedin

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş