Yüksek Lisans Yapan Öğretmenlerin Avantajları

Yüksek Lisans Yapan Öğretmenlerin Avantajları

Yüksek lisans yapan öğretmenlerin avantajları pozitif yönde eğitim sektörünü etkileyecektir. Öğretmenlerin yüksek lisans yapmasının maddi olarak getirisinin yüksek olduğunu söylemek doğru olmaz. Fakat hizmet içi eğitimlerde yüksek lisans eğitimi almış öğretmenler ağırlıklı olarak tercih edilmektedir. Bu durum alacakları ek ders ücretlerini etkilemektedir. Bunun yanında kademe farkı da sağlamaktadır. İlerleyen süreçlerde akademisyen olarak görev alma düşüncesi olanlar için ise kaçınılmaz bir durumdur yüksek lisans yapmak. Milli Eğitim Bakanlığının yüksek lisansa teşvik etmek için özel izin yönergesi vardır.

Kademe Artışı Hakkında

Devlet memurları kanununun 36 ncı maddesinin (A) fıkrasının 9.bendinde yer alan: Memurluğa girmeden önce veya memuriyetleri sırasında yüksek öğrenim üstü master derecesi almış olanlarla yüksek öğrenim kurumlarında en az bir yıl ilave öğrenim yaparak lisansüstü ihtisas sertifikası alanlara bir kademe ilerlemesi, tıpta uzmanlık belgesi alanlara, meslekleri ile ilgili öğrenim dallarında doktora yapanlara bir derece yükselmesi uygulanır. Örnek: 8/1 olan öğretmen Yüksek Lisans eğitiminden mezun olduktan sonra bir kademe ilerleyerek 8/2 olur.

Uygulamanın Kötüye Kullanılması

Bu uygulama gelişim ve kariyer açısından önemli bir uygulama olmasısın yanında kötüye kullanımlarında olduğu bilinmektedir. Bazı öğretmenlerin asli görevlerini ihmal ettiği ve bundan kaynaklı şikâyetlerin olduğu bilinmektedir. Kendi doktora tezini yazmak için öğrencilere anlatması gereken konuları anlatmayan, öğrencilere yeteri kadar vakit ayırmayan öğrenci şikayetlerinden kaynaklı Milli Eğitim Bakanlığı konuyla ilgili inceleme başlatmıştır. Tabi uygulamada yaşanan kötü örnekler bizleri bu uygulamaya karşı ön yargılı bakmaya itmemeli. Bu tarz uygulamalar ile öğrencilerimizin aldıkları eğitim kalitesi artmaktadır. Bu gibi uygulamaların arttırılması ülkemizin eğitim geleceği için önemli adımlardır. Bizlerin temennisi kendi gelişimine yatırım yapan ve bu gelişimi öğrencilerine yansıtan öğretmenlerin sayısının artmasıdır.

Keşfetmeye Devam Edin

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş