SGK Sorgulama E Devlet

SGK sorgulamaları 3 farklı şekilde yapılabilmektedir. Bunlar e-Devlet sistemi, 5502 SMS hattı ve Alo 170 telefon hattıdır. Sorgulama şekillerinin tamamı ücretsiz olup kullanıcılardan T.C. kimlik numarası gibi kişisel bilgiler istenmektedir.

 

1.SGK SORGULAMA E-DEVLET

E-Devlet sisteminde Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili pek çok bilgiye ulaşabilirsiniz. SGK sorgulama yapmak için öncelikle turkiye.gov.tr adresine girmeli ve sisteme giriş yapmanız gerekir. Ardından arama kısmına “SGK” ya da “Sosyal Güvenlik Kurumu” yazdığınızda aramanıza dair pek çok bağlantı adresi çıkacaktır. Bu linklerden size uygun olanını seçebilir ve aramanızı tamamlayabilirsiniz.

2.SGK SORGULAMA SMS

SMS ile Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan arama yapmak isterseniz kullanacağınız servis 5502 hattıdır. Bu servisi kullanabilmek içinse öncelikle e-Devlet sistemine girmeli ve cep telefonu beyanı yapmalısınız. Cep telefonu beyanı yapmak için sırayla şu adımları takip edebilirsiniz;

  • Öncelikle turkiye.gov.tr adresine girin ve sisteme giriş yapın.
  • Sırayla “E-Hizmetler – Sosyal Güvenlik Kurumu – Diğer Hizmetler – SGK Cep Telefon Bilgisi Beyanı” yolunu izleyin.
  • Yeni Kayıt seçeneğine tıklayın. Sistem sizi Sosyal Güvenlik Kurumu SMS bilgilendirme kayıt sistemine yönlendirecektir.

Aynı işlemleri yaparak cep telefonu bilgilerinizi de güncelleyebilirsiniz.

SMS kaydınızı yaptıktan sonra SGK bilgilendirmelerinden haberdar olabilir, en son ne kadar prim yatırıldığı, toplam hizmet günü sayısı, emekli maaşının bankaya yatırılıp yatırılmadığı, son alınan emekli maaşı ve maaşın hangi bankaya yatırıldığı, sağlık güvencesi açık mı değil mi, muayene katılım paylarının borç bedelleri, ne zaman optik cam alınabileceği, ne zaman optik çerçeve alınabileceği, fizik tedavi hizmetlerinden faydalanıp faydalanamayacağı, diş protezi alma hakkının olup olmadığı, ne zaman emekli olunacağı, eczaneye ödenmesi gereken katılı payları, e-reçete bilgileri ya da Sosyal Güvenlik Kurumu rapor bedelleri gibi pek çok bilgiyi 5502 servisine mesaj atarak ücretsiz olarak öğrenebilirsiniz.

SGK sorgulamayı SMS ile yapabilmek için işlem yapılması gereken ekrana kısa yoldan https://www.turkiye.gov.tr/sgk-cep-telefonu-bilgisi-beyan bağlantı adresine tıklayarak da ulaşabilirsiniz.

3.SGK SORGULAMA TELEFON

Sosyal Güvenlik Kurumu sorgulamak için kullanabileceğiniz numara Alo 170 servisidir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nun iletişim numarası olan Alo 170 hattını arayarak tüm sorularınız, önerileriniz, eleştirileriniz, ihbarlarınız, şikayetleriniz, başvurularınız ve talepleriniz hakkında bilgi alabilirsiniz.

Alo 170 servisini 7/24 arayabilirsiniz. Aramalarınız sonucunca hızlı bir şekilde cevap alırsınız. Sorununuzla ilgili sıkıntılarınızı kurum, en geç 72 saat içinde çözüme kavuşturma garantisi verir.

SGK SORGULAMA MOBİL UYGULAMALAR

Aramalarınızı mobil uygulamalar yardımıyla yapabilmenizi sağlayan servisler de mevcuttur. Ancak şu an bu uygulamaların çoğu yetersiz kalmakta ve kullanıcılar tarafından beğenilmemektedir. SGK’nın hizmete sunduğu mobil uygulamalara aşağıdaki bağlantı adresinden ulaşabilirsiniz;

http://e.sgk.gov.tr/wps/portal/mobil_uygulamalar

Sonuç olarak aramalarınızı T.C. kimlik numaranızı kullanarak e-Devlet sisteminden, yine gerekli ayarları yapıp sistemden bildirim almayı kabul ederek SMS ile ve Alo 170 arayarak telefonla yapabilirsiniz. Saydığımız yöntemlerin her biri ücretsiz olarak kullanılabilir.

Daha Fazlasını Keşfedin

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş