BES Bireysel Emeklilik ve Otomatik Katılım Sistemi

BES sorgulamaları e-Devlet sisteminden, Emeklilik Gözetim Merkezi’ni arayarak, bankaların internet şubelerine giriş yaparak ya da bankaların çağrı merkezlerini arayarak yapılabilir.

E-DEVLET BES SORGULAMA

Sosyal güvenlik sistemine tamamlayıcı nitelikte bir sistem olan bireysel emeklilik sorgulamasını e-Devlet kapısından yapmak için sırayla şu adımları takip etmeniz gerekir;

  • Öncelikle turkiye.gov.tr adresine tıklayın.
  • Kurumlar sekmesine girin.
  • E harfini seçin.
  • Emeklilik Gözetim Merkezi bağlantısına tıklayın.
  • Açılan sayfada bir adet e-hizmet görüntülenecektir. Bu hizmet “Bireysel Emeklilik ve Otomatik Katılım Sistemlerinde Devlet Katkısı Sorgulama” bağlantısıdır. Bağlantıya tıklayın.
  • Sisteme giriş yaptıktan sonra doğrulama adımını geçin.

Sorgulama yaptığınızda bireysel emeklilik ve otomatik katılım sistemi kapsamında yer alan sözleşmelerinizin olduğu emeklilik şirketlerini ve sözleşmelerinizin hesaplanan son iki yıllık devlet katkısı miktarlarını görüntülersiniz.

EMEKLİLİK GÖZETİM MERKEZİ BES SORGULAMA

Emeklilik Gözetim Merkezi’ne e-Devlet kapısından girmek yerine telefonla arayarak da ulaşabilirsiniz. Bunun için arayabileceğiniz telefon numarası 0216 571 66 00’dır. Bu numarayı hafta içi her gün 09:00 – 18:00 saatleri arasında arayabilirsiniz. Emeklilik Gözetim Merkezi bu saatlerin dışında ve hafta sonu çalışmamaktadır.

BANKALARDAN BES SORGULAMA

Ziraat Bankası, Garanti Bankası, Vakıfbank, Yapı Kredi Bankası, Akbank, Anadolu Hayat, İş Bankası, TEB ve daha pek çok banka müşterilerine bireysel emeklilik fırsatı sunmaktadır. Bankalardan bireysel emeklilik sorgulamaları şu şekilde yapılmaktadır;

  • Ziraat Bankası: Ziraat Bankası’ndan BES yaptıran müşteriler ziraatemeklilik.com.tr adresine girebilir ya da 09:00 – 19:00 saatleri arasında 0850 227 97 00 numaralı hattı arayabilirler.
  • Garanti Bankası: Kullanıcılar 444 03 36 numaralı hattı arayabilirler ya da garantibbva.com.tr adresine girerek “Bireysel – Emeklilik” yolunu izleyerek sorgulama yapabilirler.
  • Vakıfbank: 0850 222 92 37 numarasını arayabilir ya da vakifemeklilik.com.tr adresine girerek arama yapılabilir.
  • Yapı Kredi Bankası: Yapı Kredi Bankası müşterileri yapikredi.com.tr adresine tıklayıp sırayla “Bireysel Bankacılık – Sigorta ve Emeklilik – Bireysel Emeklilik” yolunu izlediklerinde istedikleri bilgiye ulaşabilirler. İnterneti kullanmak istemeyen kişiler ise bankanın 0850 222 04 44 numaralı hattını arayarak detaylı bilgi alabilirler.
  • Akbank: Bankanın akbank.com.tr adresine tıklayarak BES işlemleriniz hakkında sorgulama yapabilirsiniz. İnternet bankacılığı dışında bir diğer seçenek de 444 11 11 numaralı çağrı merkezi hattıdır. Bu numarayı arayarak gerek prim ödemeleri gerekse emeklilik iptali gibi farklı konularda bilgilere kısa süre içinde ulaşabilirsiniz.
  • Anadolu Bank: Anadolu Hayat’tan emekli olmak isteyen kişiler anadoluhayat.com.tr web sitesinden ya da 0850 724 55 00 çağrı merkezinden istedikleri bilgileri ayrıntılı olarak sorgulayabilirler.
  • İş Bankası: İş Bankası müşterileri bankalarından yaptırdıkları BES ile ilgili öğrenmek istediklerini isbank.com.tr adresinden ya da 0850 724 07 24 numaralı müşteri hizmetleri hattından sorgulayabilirler.
  • Türkiye Ekonomi Bankası: TEB ile anlaşmalı kişiler bankalarından yaptıkları BES ile ilgili detayları teb.com.tr adresine girerek öğrenebilecekleri gibi müşteri hizmetleri numaralarını arayarak da işlem yapabilirler. Bunun için BNP Baripas Cardif firmasının yönettiği bireysel emeklilik işlemlerinde 444 43 23 numaralı hattı arayabilirler ya da TEB BES iptali için 0850 200 06 66 numarasını arayabilirler.

Her bankanın emeklilik sistemi şartları farklı olup vatandaşlar kendileri için en uygun ve avantajlı olanını seçerek bireysel emekliliklerini yaptırabilirler. Sosyal güvenlik sistemine bir alternatif olarak değil, bu sistemin tamamlayıcısı niteliğinde olan BES için bankanızla iletişime geçerek seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

Sonuç olarak BES sorgulamaları e-Devlet üzerinden, Emeklilik Gözetim Merkezi’nin web sitesinden, bankaların dijital şubelerinden veya çağrı merkezlerinden yapılabilir.

Yolculuğa Hazır Mısınız? İlgili Bağlantılara Göz Atın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş