Beyaz Altın ve Sarı Altın Arasındaki Farklar Nelerdir?

Yıllardır en çok tartışılan konulardan bir tanesi beyaz altın ve sarı altın arasında ki farklardır. Kimi insan beyaz altını daha zarif ve daha güzel bulurken kimi insanda, sarı altının daha farklı bir güzellikte olduğunu düşünür. Bu nedenle beyaz altın severler ve sarı altın severler ikiye ayrılırlar.

Altının esas rengi sarı renktir. Ancak arz ve talebe göre sarı rengi sevmeyenler için alternatif renk olan beyaz renk elde edilerek beyaz altın ortaya çıkarılmıştır. Altın rengine çinko ve gümüş eklendiği zaman sarı olan renk değişir. Beyaz altın ve sarı altında ki en temel fark içeriklerinde yer alan maddelerin farklı olmasıdır.

Sarı Altın Özellikleri Nelerdir?

Sarı altın, beyaz altın ile kıyaslandığı zaman daha saf ve daha az farklı maddeler içerir. Sarı altında herhangi bir farklı madde olmamaktadır. Yıllardan beride farklı bir madde içermediğinden dolayı herkes tarafından sarı altın daha çok tercih edilir.

Sarı altının en belirgin özelliklerinden bir tanesi altın doğada çıkarıldığı gibi işlenir ve özellik bakımından kararmaz, yıpranmaz, paslanmaz özelliği vardır. Ancak sarı altından yüzük, bileklik yapmak için bakır ve çinko gibi elementlerin eklenmesi gerekir. Karışımlarda kullanılan bazı maddeler altın renginin değişmesini sağlar.

Beyaz Altın Özellikleri Nelerdir?

Beyaz altın, görünüm olarak daha şık ve daha zarif bir yapıdadır. Renk olarak da daha çok tercih edilen renk olmasından dolayı sarı altın ile kıyaslandığında beyaz altınında çok fazla satış noktası vardır.

Beyaz altın nikel ve platin karışımından meydana gelir. Bu karışımdan sonra hafif gri renkli bir yapısı olsa da radyum ile kaplama yapıldıktan sonra beyaz ve parlak bir renge dönüşür. Böylelikle satışa sunulur.

Maliyetinde Herhangi Bir Fark Yoktur

 Maliyet açısından değerlendirildiği zaman sarı altın ve beyaz altın arasında herhangi bir fark yoktur. Fiyat olarak aynı fiyat aralığında satılır. Aralarında ki tek fark renk farkı olmakla birlikte altın renginin beyaz olması içinde bazı maddeler konulur. Sizler de ister beyaz, isterseniz de sarı altın alabilirsiniz.

 

Daha Fazlasını Keşfedin

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş