Findeks Kredi Notu Nedir 2024 ?

Findeks kredi notu; bankacılıkta kredi ödemelerde hazırlanmış bir risk raporunun özeti anlamını taşır. Yani kişilerin 1 senedeki borçlarını ödeme olasılıkları tahmin etmek üzere hesaplanan bir not niteliğindedir. Kredi notu; ev ya da araba kiralarken, beyaz eşya alırken de bir göstergedir. Yani Findeks kredi notu; kişilerin aldığı krediler, kullandığı kredi kartları, kredili mevduatları dâhil olmak üzere borç durumlarına ve kredi kullanımlarına bağlı olarak hesaplanan bir nottur.

Findeks Kredi Notları 

Findeks kredi notu 1-1900 arasında farklılık gösterir ve ilerledikçe risk seviyesinde azalma olur. Kredi ya da kredi kartı kullanımından faydalanmak için kredi notunun yüksek olması gereklidir. 1 en riskli grup 1900 en güvenilir gruptur. 1400 ve üzerinde kredi notuna sahip olanlar bankalar tarafından krediler ya da kredi kartları kullanımlarında olumsuz sonuç almazlar.

Findeks sistemi üzerinden kredi notu öğrenmek için birkaç seçenek vardır. Bunlardan ilki Findekstir. Bir ücret karşılığında öğrenilebilir. E-devlet üzerinden kredi notu öğrenmek de mümkündür. Bu sistem ücretsiz bir sistemdir. Sadece bir E-devlet şifresine sahip olmanız yeterlidir. Banka gişelerinden de ücretsiz kredi notu öğrenme seçeneği vardır. Bu seçenek bireysel müşteri temsilcileri ya da gişelerden mümkündür. 

Findeks Kredi Notu Ne İşe Yarar?

Findeks kredi notu bankalarla olan ilişkilerde önem teşkil eden bir veridir. Zira banka talep edilen kredi ya da kredi kartı durumlarında kredi notu sorgulaması yapar. Kredi Notu 1500 üzerindeyse sorun olmadan alınabilir. Ancak riskli grupta olunması halinde talep edilen istekler de gerçekleşmez. Kredi notları yapılan ödemelere göre 2 ayda bir güncelleme yaşar. Yani kredi notları da 2 ayda bir güncellenmiş olur.

Kredi notları bir puanlama sistemine göredir. Bu puanlama sistemi de bir risk grubu oluşturur. Ve bankalar da bu gruba göre bir değerlendirme içerisinde hareket eder. Bu gruplar çok riskli ; orta riskli, az riskli, iyi, çok iyi şeklinde gruplardır. Bankalar iyi ve çok iyi grubunda olanlara kolay kredi verirken az risk barındıran gruptan mutlaka ipotek ya da kefil ister. Çok riskli bir grupta olanlar ise kredi ve kredi kartı almakta zorlanır.

 

Keşfetmeye Devam Edin: İlgili Bağlantıları Kullanın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş