İşletme Yönetimi Tezli Yüksek Lisansı Hakkında YÖK’ten Karar

İşletme Yönetimi Tezli Yüksek Lisansı Hakkında YÖK’ten Karar

İşletme Yönetimi Tezli Yüksek Lisansı Hakkında YÖK’ten Karar

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) pek çok kişiyi ilgilendiren yeni bir denklik kararına imza attı. Özellikle son zamanlarda işletme ve yan dalları ile ilgili bir çok yüksek lisans programı türedi. Bunların arasında en popüler olanı ise her zamanki gibi bir işin yönetim kısmını oluşturan alan oluyordu. Bu konuda işletme programının yan dalı ise işletme yönetimi yüksek lisans programıydı. Bu konuda Yükseköğretim Kurulu‘na başvuruda bulunan bir kişi işletme yönetimi tezli yüksek lisansının denkliği hakkında görüş istedi. Aslında işletme programının yan dalı değil direk olarak bu programın işletme yüksek lisans programına eşit olup olmadığını öğrenmek istedi. YÖK ise yaptığı incelemeler neticesinde işletme yönetimi tezli yüksek lisans eğitiminin işletme programı ile denk yani eşdeğer olduğuna kanaat getirdi.

Buraya kadar okuyan işletme yönetimi tezli yüksek lisans programını bitirmiş olanlar sevinebilir ancak bir konuda da önemli bir şerh düştü. Bu konuda düşülen şerh ise şöyle;

muhasebe ve finansman programının ayrı bir alan olduğuna da dikkat çekti. Nitekim işletme anabilim dalının içerisinde muhasebe finansman diye ayrı bir alan bulunmaktadır. Her ne kadar almış oldukları dersler birbirine yakın olsa da birebir eş olmadıkları YÖK tarafından bir kez daha ifade edilmiş oldu.

İşletme Yönetimi Tezli Yüksek Lisansının Denkliği Ne İşe Yarayacak?

YÖK tarafından alınan bu karar benim ne işime yarayacak diye düşünüyor olabilirsiniz. Kısaca şöyle, eşdeğer kabul edilen alanlar birbirlerinin yerine başvuru yapabilecektir. Bu bir iş yeri olsun bu bir doktora programı olsun geçerli sayılmak zorundadır. Daha açıkça ifade etmek gerekirse işletme programı şartı arayan yerlere işletme tezli yüksek lisans mezunu adaylar da başvuru yapabilecektir. Bunun tam tersi de pek ala mümkündür. Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi şerh düşülen ve eşdeğer kabul edilmeyen alanlar arasında böylesi bir imtiyaz yoktur. Dolayısıyla adaylar muhasebe finansman ile işletme programı arasında ortak başvuru yapamayacaktır.

Keşfetmeye Devam Edin

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş