KOSGEB Kadın Girişimci Kredisi Şartları

Kosgeb Kadın Girişimci Kredisi

Bildiğiniz gibi Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (Kosgeb), iş kurmak isteyen kadınlara sağladığı yüzde 70’lik finansal desteği, yenilenen destek uygulamaları kapsamında yüzde 80’e yükselmiştir. Bayan kredisi bu bağlamda kadınlarımıza fazlasıyla fayda sağlıyor. Devlet kredi imkanlarından faydalanarak esnaflığa ilk aşaması atacak olan ev hanımı kadın girişimcilerin her Kosgeb bölümünde bulunduğu gibi Girişimcilik destek uygulamasına katılım yapması gerekir. Girişimcilik destek uygulaması toplamda 32 saat sürmektedir ve belli bir oranda devam zorunluluğu bulunmaktadır. Zaten durumu hazırda esnaf olan bayanların ise bayan kredisi imkanlarından yararlanmaları amacıyla bu kurslara gitmeleri gerekmemektedir. Kursları tamamlayan bayanlar girişimcilik destek uygulamasından yararlanırken, esnaflık yapan (KOBİ) bayanlar ise;

  • İş birliği- Güç birliği destek uygulaması,
  • Kobi proje destek uygulaması,
  • Tematik proje,
  • Genel destek uygulaması,
  • Kosgeb kredi faiz destekleri,
  • Gelişen işletmeler piyasası
  • Kobi destek uygulaması,
  • Girişimcilik destek uygulaması,
  • Uluslararası kuluçka merkezi ve süratlendirici destek uygulaması,
  • Ar-Ge inovasyon saniyesel uygulama uygulaması,
  • Uygulamalı girişimcilik eğitimi ve Kosgeb destekleri
  • Laboratuvar hizmetleri gibi Kosgeb hizmetlerinden yararlanabilir.

Kosgeb Kadın Girişimci Kredisi Nasıl Alınır

*Yeni iş yeri kuracak olan ya da iş yeri sahibi esnafların ilk olarak sisteme kayıt olmaları gerekir. *Hali hazırda esnaflık yapan kobi konumundaki bayanlar, giriş yaptıktan sonra gereksinim duydukları uygulama amacıyla iş planı projesi hazırlarken, yeni iş kuracak olan bayanlar ise Girişimcilik Destek Programına başvurma adına iş planı projesi düzenlemesi gerekmektedir. *Yeni iş kuracak olan kadın girişimci ya da esnaflığı aktif olarak yapan kadın, kobi sistemine giriş yaptıktan sonra bilgi dokümanı ve kobi beyannamesini doldurması gerekmektedir.

Kosgeb Kadın Girişimci Desteği Şartları

Bu adımları doğru ve kusursuz bir biçimde tamamlayan kadınlara devlet destekli kredi amacıyla müracaatlarını tamamlayabilmeleri amacıyla şahsen Kosgeb birimlerine müracaat yapmaları gerekir. Başvuru sırasında çalışmak istedikleri sektörle alakalı aldıkları eğitim sayesinde, mantıklı bir iş planı yaratarak Kosgeb’in onayına sunmaları gerekmektedir.

Kosgeb Kadın Girişimci Kredisi Veren Bankalar

Hemen derhal her devlet teşvikli ve özel teşvikli banka esnaf kredisi vermektedir. Devlet, destek sunabilcek amacıyla, adına iş fikrini hazırlayıp iş planı projesine dökerek Kosgeb kurumlarına onaylatması durumunda Halk bankası üzerinden faizsiz esnaf kredisi olanağı sunmaktadır. Esnaflık yapanlar ise tekrar Halk bankasına müracaat yaparak olanaklardan yararlanabilir ya da %4 gibi ideal faiz oranları üzerinden tekrar esnaf kredisi müracaatı yapabilirler. Yine devlet destekli Ziraat bankası da kendi işinin patronu olmak isteyen kadınlara iş kurma kredisi olanağı sunmaktadır. Akbank, İş Bankası, TEB, Ziraat ve Vakıfbank bu bankalar arasındadır.

Kosgeb Kadın Girişimci Kredisi Başvurusu

Ziraat bankası bayanların ticari hayatta daha çok kuvvetlenmesi adına, birbirinden üstünlüklı bankacılık ürün ve hizmetlerini sahibi olan kadın girişimci destek paketi sunar. Bununla beraber hazine destekli kredi garanti fonu kefalet desteği düşük faizli kredi kullanma olanağı da tekrar kadın girişimci destek paketinde bulunmaktadır. Ev hanımlarına 15 bin TL sıfır faizli kredi ile alakalı bilgi alabilir ve 15 bin lira ile iş yeri açabilirsiniz. Bu ürünün özelliklerine göz atacak olursak; Yıllık kart ücreti olmadan Kobi kart tahsisi, Mobil ya da İnternet bankacılığı üzerinden oluşturulan tüm havale ve EFT’ lerde masrafsızlık, kredi tahsis ücretinde %50 indirim, 60 aya varan nakit kredilerde (iş yeri alımlarında 96 ay) ayrıcalıklı fiyatlar, üstünlüklı POS ve ödeme kaydedici aygıt finansman teklifleri, dış ticaret işlemlerinde özel fiyatlama, kendiniz eşiniz ve 18 yaş üzerindeki çocuklarınız da dahil bireysel emeklilik planı teklifleri, teminat mektuplarına özel komisyon, Ziraat sigorta emniyeti ile sektörel tehlikeler gözetilerek teminatlandırılmış üstünlüklı sigorta hizmeti gibi üstünlük ve ayrıcalıklardan yararlanabilirsiniz.Bayan kredisi ile işinize değer katmanız dileğiyle. Kosgeb Avans Kredisi

Yolculuğa Hazır Mısınız? İlgili Bağlantılara Göz Atın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş