PTT Sevindiren Haberi Verdi! 1300TL Yardım Parası Ödüyor!

Yeni bir ödeme duyurusuysa biraz önce PTT tarafından yapıldı. PTT yardım var mı sorusuna yanıt vermekte olan Genel Müdürlük, 1300 TL devlet yardımı ödemelerinin PTT tarafından gerçekleşecek olduğunu duyurdu. PTT üzerinden ve de ATM`ler üzerinden ödemeleri almak mümkün fakat başvuru koşulu bulunmakta.

PTT`den biraz önce yeni bir duyuru paylaşıldı. Acil nakit paraya ihtiyacı olmakta olan bir çok kişi için PTT devlet yardımı ödemesi yapacak. Maddi ihtiyacı olmakta olan vatandaşların başvuru yapmaları durumnda ödemelerden faydalanabileceker. Koronavirüs salgını sürecinde bir çok kişiye ödeme yapmakta olan PTT hala ödemeleri sürdürmekte. Fakat ödeme alabilmek için önce başvuru şartı aranmakta. Başvuru için ise bir kaç koşul yerine getirmek gerekmekte.

1300TL Ödeme Yapıyor!

Devlet başvuru yapmakta olan vatandaşlara 1300 TL yardım ödemesi yapmakta. Çocuk sahibi olanların ise alabilecek olduğu bu ödemeler çocuk başında farklılık göstermekte. Doğum yapmış anneler doğrudan ödeme için başvuru işlemlerini nüfus dairesi üzerinden tamamlamakta. Ödeme almak için sadece anneler PTT`ye gidip gişelerden tahsil edebilmekte. Devletin vermiş olduğu çocuk yardımı ödemeleri almak için sadece çalışan kadın olmanız gerekmekte. Çalışmayan anneler de doğum sonrasında kimlik çıkartılması sırasında çocuklar için devlet yardımı başvurusu yapabilmekteler.
 

Çocuk Yardım Parası!

Çocuk yardımı parası 2015 senesinden bu zamana verilmeye devam etmekte. Dünyaya gelmiş çocuk sıralamasına göre ödemelerin tutarı değişmekte. 2015 senesi öncesinde doğumlar için çocuk yardımı verilmesi de bu tarihten önce dünyaya gelen çocuklar sıralamasında etkili olmakta. Doğum yardımı ödemesi ilk çocuk için 300 TL diğer bi ikinci çocuk için ise 400 TL ve 3 ve daha fazla çocuk için ise 600 TL olarak geçmekte. Başvuru için herhangi bir koşul gerekmemektedir. Ancak sadece doğum yapmış olmak yeterli, çocuk yardımı parasıda canlı doğum için ödenmekte.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş