Daflon 500 Kullanıcı Yorumları

Daflon 500 Kullanıcı Yorumları – Daflon 500 mg ne işe yarar, kullanıcı yorumları ilaç kendine reçete edilen hastalar başta olmak üzere birçok kişi tarafından düşünülür. Burada ilk olarak ilaçların bilinçsiz kullanılmaması gerektiği bilinmelidir. Bu nedenle Daflon 500, sadece doktor size reçete etmişse kullanılmalıdır. Peki, Daflon 500 Kullanıcı Yorumları nasıl?

Zira her ilaçta olduğu gibi yan etkiler vardır. Doktorunuz hastalığınıza göre sizi muayene edip, öykünüzü aldıktan sonra size uygun bir çözüm sunacaktır.

Bu nedenle Daflon kullananlar yorumları olumlu olsa bile eğer bu ilaç size reçete edilmemişse kullanmamak gerekir. Zira sizde olumsuz durumlara neden olabilir. Eğer bir rahatsızlığınız bulunuyorsa doktora giderek muayene olmanız önerilir.

Daflon 500 Nedir?

Daflon nedir, Daflon 500 mg ne işe yarar alt eksremitelerde, venöz tonüs yetmezliği üzerinde etkili bir ilaçtır. Özellikle,

  1. Kronik venöz yetersizliğinde,
  2. Ağırlık ve şişkinlik hissinde,
  3. Venöz bacak ödeminde,
  4. Gece gelen kramplara,
  5. Hemeroid krizlerine ait fonksiyonel belirtilerin tedavisi gibi alanlarda kullanılır.

İlacın etkin maddesi saflaştırılmış mikronize flavonoid fraksiyonudur. Bir fraksiyon diosmin 450 mg, hesperidin 50 mg biçiminde ifade edilen flavanoid franksiyonlarına eşdeğerdir. Yardımcı maddeleri ise şu şekildedir;

  1. Jelatin
  2. Magnezyum Stearat
  3. Mikrokristalin Selüloz
  4. Sodyum NiAsta Glikolat
  5. Talk
  6. Gliserol
  7. Makrogol 6000
  8. Magnezyum Stearat
  9. Kırmızı Demir Oksit
  10. Sodyum Lauril Sülfat
  11. Titanyum Dioksit
  12. Sarı Demir Oksit
  13. Metilhidroksipropil Selüloz

Daflon 500 mg nedir ve ne için kullanılır bu şekildedir. 60 tabletten meydana gelen blister ambalajda yer alır. Daflon 500 Kullanıcı Yorumları aşağıda yer almaktadır.

Daflon 500 Kullanıcı Yorumları

Daflon günde kaç kez kullanılır ve nelere dikkat edilmelidir reçete ile beraber doktorunuz tarafından size aktarılacak olup buna dikkat edilerek kullanılmalıdır. İlaç prospektüs bilgisine göre yemek ile birlikte alınmalıdır.

Venöz yetersizliğinde günde iki tablet olup biri öğle biri de akşam yemeği ile alınır. Hemeroid krizlerinde ise ilk dört gün 6 tablet, sonraki 3 gün ise günde 4 tablet alınır. Yeterli miktarda sıvı ile bütün bir şekilde alınır.

Hamilelik ve emzirme durumunda ise doktorunuza danışmadan kullanılmamlıdır. Ayrıca bir doz almayı unutmuşsanız, bunu dengeleyebilmek için çift doz alınmamalıdır. Sonraki doz normal bir şekilde alınmaya devam edilmelidir.

Daflon 500 Yan Etkileri Neler?

Her ilaçta olduğu gibi DAFLON 500 de içindeki maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkilere neden olabilir. Dolayısıyla bilinçsiz olarak kullanılmamalıdır. Daflon yan etkileri yer almakta olup bunlar mide rahatsızlıkları, rahatsızlık hissi gibidir.

Eğer bunlardan bir tanesi ile karşılaşılırsa doktorunuza danışmanız gerekir. Eğer farklı bir yan etki yaşarsanız yine bilgilendirme yapılmalıdır.

Daflon 500 Nasıl Saklanır?

Daflon 500 çocukların göremeyeceği ve erişemeyeceği yerde, ambalajı içerisinde saklanmalıdır. Ayrıca 30 derecenin altındaki oda sıcaklığında olmalıdır. Son kullanım tarihi geçmişse de kullanılmalıdır.

Daflon 500 Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Daflon 500 mg ne işe yarar kadar kullanırken nelere dikkat edileceği de önemlidir. Bu bakımdan ilacın uygulaması, anal şikayetlerin tedavisi için uygun değildir. Tedavinin kısa süreli olması gerekir. Hemoroid belirtileri 15 günde geçmezse doktora gidilmeli, tekrar muayene olunmalıdır.

Venöz dolaşım hastalıklarında ise ilaç sağlıklı yaşam çerçevesinde gerçekleşmelidir. Güneş ve sıcağa maruz kalınmamalı, uzun süre ayakta durulmamalı ve aşırı kilo almamaya özen gösterilmelidir.

Bunların yanı sıra doktorunuz belirttiği konulara dikkat etmeniz, size verilen reçetenin dışına çıkmamanız gerekir. Kullanım hekimin belirttiği şekilde yapılmalı size belirtilmiş olan zamandan önce kesilmemelidir.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş