Telefonumdaki Resimleri Flash’a Nasıl Atabilirim?

Cep telefonları geliştikten sonra artık yanımızda ek olarak herhangi bir fotoğraf makinesi taşıma gereğine ihtiyaç duymadık, çünkü telefonlarımız bu konu da bizlere yeterince fazla yardımcı olmaktadır. Kimi telefonlar ise bir profesyonel fotoğraf makinesinden daha iyi çekimler yapabildiğini de şahitlik ettik. Bundan dolayı telefonlarımızda çekmiş olduğumuz fotoğraflarımızın kalitesine göre boyutları da artmaktadır, durum böyle olunca telefonlarımızda aşırı derecede yer kaplamaktadır. Bunun için genellikle önemli fotoğraflarımızı ya harici bir depolama birinie kayıt eder öyle saklarız ya da bilgisayarımızın bir köşesine atarak orada barındırırız. Bugün ise telefonlarımızdaki resimleri, önemli fotoğrafları nasıl saklayabileceğinizden nasıl yedekleyebileceğinizden bahsedeceğim. Telefondaki önemli fotoğrafları nasıl saklayabilirim?

İlk olarak telefonunuzdaki önemli fotoğrafları saklamak istiyorsanız bilgisayara sahip olmalısınız. Bilgisayarınız olmadan bu resimleri saklayamazsınız. Telefonunuza herhangi bir sorun olsa o fotoğraflarda gideceği için bu fotoğrafları saklamak zorundasınız. Telefonunuzdaki resimleri saklamak için bir flash belleğe veya hard diske ihtiyacınız var. Fakat hard disklerin alanları büyük ve fiyatları açısından pahalı olduğu için flash bellek sizin işinizi görecektir. En yakın satıcılardan flash bellek alabilirsiniz. 16 GB olanları işinizi rahatlıkla görebilirsiniz.

Telefonumdaki resimleri flash belleğe nasıl atabilirim?

Telefonunuzdaki resimleri flash belleğe atacaksanız. Bunu yapmanız için bir bilgisayara sahip olmanız gerekmektedir. İlk önce bilgisayarınızı açtıktan sonra telefonunuza ait usb kablosunu bilgisayarınıza takacaksınız ve açılan ekran fotoğraflarınızı seçeceksiniz. Ardından resimlerinizi bilgisayarınıza boş bir klasörde birleştireceksiniz. Devamında ise aktarımı tamamladıktan sonra, flash belleğinizi bilgisayarınıza takacaksınız. Bilgisayarınız sizin flash belleğinizi okuyacaktır. Ardından flash belleğinize isim koymak isterseniz, koyabilirsiniz. Tamamen sizlere kalmış. Resimlerinize de tek tek isim koyabilirsiniz. Böylelikle fotoğraflarınıza daha rahat erişim sağlamış olursunuz. Ardından boş bir klasörde birleştirdiğiniz resimlerinizi flash belleğin içine kopyala yapıştır yapacaksınız. Sizlerden bir süre beklemeniz istenecek. Bu süre zarfında ekranı kapatmayın. Kapatırsanız tüm işlemler iptal olur. Kopyalama işlemi tamamlandıktan sonra, artık resimleriniz flash belleğinizde korunaklı bir şekilde saklanacaktır. Eğer sizlerde güvenlik önlemi almak istiyorsanız, flash belleğinize şifre koyabilirsiniz. Böylelikle flash belleğinizi çaldırma veya kaybetme gibi durumlarda sizlerin özel hayatınızla ilgili veya kişisel resimlerinize kimsenin ulaşmamasını sağlamış olursunuz.

Flash belleği kaybedersem ne olur?

Flash belleğinizi kaybederseniz eğer, resimlerinizin bir kopyasını zaten bilgisayarınıza atmıştınız. O klasörü bilgisayarınızda güvenli bir yerde saklayınız. Hatta gerekirse başka bir flash bellek alıp, resimlerinizi içerisine atabilirsiniz. Böylelikle güvenli ve huzurlu olacaksınız. Ayrıca daha önceden sizler için paylaşmış olduğumuz Telefonda Silinen Fotoğrafları Geri Getirmek başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş