Yurt Dışında Yüksek Lisans?

Yurt Dışında Yüksek Lisans?

Bu yazımızda yurt dışında yüksek lisans yapmak ile yurt içinde yüksek lisans yapmak arasında bir fark var mı?  Yoksa hiçbir fark yok mu bu konuları sizin için derledik. Bugüne kadar burada yüksek lisans ile ilgili söylenmeyen bir şeyler kaldı mı acaba diye çok düşündük ve her zaman söylenmemiş kesin bir şeyler vardır diye yola çıktık aslında.

Yüksek lisans seçimi yapılırken ilk bakılan şey genelde bölüm olurken ikinci sırada bakılan nokta tabi ki üniversitenin ismi oluyor. Sonra ise üniversitenin masrafı geliyor. Böyle bir durumla genellikle yurt içi yüksek lisans seçimlerinde karşı karşıya geliyoruz. Yurt dışı yüksek lisans seçimlerinde ise durumun ilk sırada ülke, masraf, dil, üniversite ve yüksek lisans yapılacak bölüm olduğu. Sadece çok nadir bir şekilde akademik çalışma için gitmeyi planlayanlarda bölümün ilk başta geldiği görülüyor.

Peki o zaman neden yurt dışında yüksek lisans yapmak için insanlar gidiyor dersek tabi ki ilkinde prestij ön plana çıkıyor. ikinci olarak ise yurt dışında yüksek lisans yaparak dil öğrenimini de aynı anda tamamlamak. Kafalarda yer alan yurt dışında yüksek lisans yaparak kazanılacak olan prestij ve hava konusunda insanlar haksız da değiller.

 

Yurt Dışında Yüksek Lisans Yapan Kişilerin İş Bulma Şansı

Yurt dışında yüksek lisans yapan bir kişinin iş mülakat görüşmelerinde yabancı dil mülakatı genellikle hafif geçer ve yüksek lisans hangi ülkede yaptığına göre de değişir. Eğer kişi yüksek lisans eğitimini yurt dışında ideal bir üniversitede tamamladıysa iş veren kurum tarafında bir adım önde olacaktır. Çünkü kurum için yurt dışına çıkmış olması, yabancı dile hakim olması ve farklı bir kültür ile burada bulunuyor olması kurum avantajlarının arasında yer alır.

Diğer yazımızda sizlere genellikle hangi ülkelerde yüksek lisans yapıyoruz ve hangi üniversiteleri tercih ediyoruz bu bilgilere yer vereceğiz.

Hayal Gücünüzü Besleyin: Benzer Konulardaki Bağlantıları İnceleyin

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş