Cabral Kullanıcı Yorumları

Cabral Kullanıcı Yorumları – Cabral ilaç etkin maddesi feniraidol HCI’Dir. Prospektüs bilgilerine göre yardımcı maddeleri sodyum hidroksit ve enjeksiyonluk sudur. Kas gevşetici ve ağrı kesici olarak etki göstermektedir. 3 mL’lik 3 aumlluk plastik yataklı ambalajın yer aldığı karton kutuda piyasaya sunulmaktadır.

İlaç kas ve iskelet sistemi ile ani başlayan ağrılı kas kasılmalarına bağlı belirtilerin azalmasında yararlanılır. Ancak etkin ya da yardımcı maddesine karşı alerjiniz varsa ya da karaciğer bozuklukları bulunuyorsa alınmamalıdır. Peki, Cabral Kullanıcı Yorumları nasıl?

Cabral Kullanıcı Yorumları

Cabral Kullanıcı Yorumları aşağıda sıralanmıştır. Fakat kullanmadan önce doktora ya da eczacıya danışmanız tavsiye edilir.

Cabral Günde Kaç Kez Kullanılır?

Cabral günde kaç kez kullanılır? Doktorunuz size Cabral reçete etmişse, bunun nasıl kullanılacağını da belirtecektir. Hastalar bunun dışına çıkmadan almalı; doktor tarafından söylenmedikçe tedaviyi kesmemeli ya da uzatmamalıdır.

Cabral Kullanıcı Yorumları ve Prosektüs bilgisine göre ilacın hamile ve emziren kadınlar tarafından kullanılmaması gerekir. Hamile kadınlara Cabral kullanmaması tavsiye edilir. İlacın etkin maddesinin süte geçip geçmediği bilinmediği için emziren kadınlar için de bu durum geçerlidir.

Uygulama yöntemi bakımından yiyecek ve içecekler ile etkileşimi yer almamaktadır. Kas içine uygulanmakta olup deneyimli bir sağlık personeli tarafından gerçekleştirilir. Eper uygulaması gereken dozun size verilmemiş olabileceğini düşünüyorsanız veya bir dozu kullanmayı unutursanız, sağlık personeli bu konuda bilgilendirilmelidir. Böylece nasıl bir yöntem izleneceği doktunuz tarafından belirtilebilir. Ancak unutulan dozları dengelemek için çift doz verilmez.

Günde 1 ampul kullanılmakta olup ardından baş dönmesi ve sersemlik hali görülebilir. Bu nedenle ½-1 saat dinlenmek tavsiye edilir. Feniramidolün çocuklarda güvenli şekilde kullanımı henüz kanıtlanmadığı için çocuklarda önerilmemektedir. Yaşlılarda ise doz azaltılmasına gidilebilir.

Böbrek veya karaciğer yetmezliği bulunuyorsa, etkinlik ve güvenlik iyi bilinmediğinden ötürü alınmamalıdır. Bunun dışında dikkatli kullanılması gereken bazı haller de vardır. Özellikle yüksek doları yatıştırıcı ve sakinleştirici olarak etki gösterebilir. Dolayısıyla kan basıncı düşükse dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır.

Bu geçmiş dönemde sizin için geçerli olsa bile kullanım dikkatli ve özenli bir şekilde gerçekleştirilmelidir.

Cabral Yan Etkileri

Cabral yan etkileri neler? Diğer ilaçlarda olduğu gibi Cabral’ın da bazı yan etkileri vardır. Eğer alerjik reaksiyon, tansiyon düşmesi, nefes almada zorluk ya da deride döküntü olursa kullanım durdurulmalı, en kısa sürede doktora gidilmelidir. Bunun yanı sıra prospektüs bilgilerine göre şu gibi etkileri de mevcuttur;

  1. Sersemlik hali
  2. Bulantı ve kusma
  3. Uyku bozukluğu
  4. Uyuşukluk hali
  5. Baş dönmesi
  6. Baş ağrısı
  7. İsilik
  8. Kaşıntı
  9. Dilde yanma hissi

Eğer bunlar da ya da farklı etkiler de gözlemlenirse, en kısa sürede doktora gidilmesi tavsiye edilir. Saklanması da bu nedenle önemlidir. Çocukların göremeyeceği ve erişemeyeceği bir yerde, ambalajında bulundurulmalıdır. 25 derecenin altındaki oda sıcaklığında muhafaza edilmelidir.

Eğer üründe veya ambalajında bozukluklar varsa ya da son kullanım tarihi geçmişse kullanılmamalıdır.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş