E-devlet Üniversite Öğrencilerine Yardım

Üniversite Öğrencilerine Yardım

E-devlet üniversite öğrencilerine yardım kapsamında, her sene belli ihtiyaçlar dâhilinde bazı yardım projeleri oluşturulmaktadır. Bu yardım projeleri ise genel olarak vatandaşların istek ve ihtiyaçlarına göre şekillenmektedir. Her sene yapılan üniversite öğrencilerine yardım projesinin detayları da devlet tarafından açıklandı. Açıklanan bu detaylarda ise bu yardıma kimlerin hangi şartlarda yardım yapılacağı ve bu yardımın kimlere yapılacağı belirlendi.

Her sene belirli aralıklarla ya da düzenli olarak yapılan bu yardımlar üniversiteli olup zor maddi şartlarda okumaya çalışan öğrencilerin ve ailelerin yüzünü güldürdü. Eğer sizler de bu yardımın tüm detaylarını öğrenmek istiyorsanız, bu konuya ait olan tüm cevapları bu yazı dizimizde bulabileceksiniz.

Üniversite Öğrencilerine Yol Yardımı Başvurusu Yapma

Üniversite öğrencilerine yapılan yardımlara bir yenisi eklendi. Bu sene içerisinde; ailesinden uzakta okuyan üniversite öğrencilerinin memleketlerine giderken harcayacağı yol parası devlet tarafından geri ödemesiz bir şekilde karşılanacak. Bu yardımı öğrenen kişilerin ise en çok merak ettiği konuların başında üniversite öğrencilerine yol yardımı başvurusu nasıl yapılır sorusu gelmektedir. Devlet tarafından yapılacak olan bu yardıma başvuruda bulunmak için ailenizin ikamet ettiği şehirde bulunan Aile Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına bizzat başvuruda bulunmanız ya da e-devlet üzerinden yardıma başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Verilecek olan bu destek sayesinde öğrencilerin ailelerin yanına gitmek için gidiş – dönüş bileti düşünmesine gerek kalmayacak. Bu yardım projesine başvuracak kişiler ise şu şekilde belirlendi;

  • Türkiye Cumhuriyeti Devletinin vatandaşı olmak,
  • Öğrencinin ailesinden uzakta üniversite eğitimine devam etmesi
  • 25 yaşın altında olmak ve 4 yıllık üniversite öğrencisi olmak

Bu yardım kapsamında lisans öğrencilerine başvuruları kabul gördüğü takdirde tek yön olmak kaydıyla 500 Türk Lirası yardım geri ödemesiz olarak yapılacaktır. Bu yardımı eğer e devlet sitesi üzerinden yapmak isterseniz, aile ve sosyal hizmetler üzerinden hızlı ve güvenilir bir şekilde giriş yapabilirsiniz.

Üniversite Öğrencilerine 5550 TL Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu sene içerisinde üniversite öğrencilerine 5550 TL yardım başvurusu projesini başlattığını duyurdu. Yapılacak olan bu yardımın bir diğer ismi ise başarı destek programı olarak bilinmektedir. Bu destek programı kapsamında aynı zamanda ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri de bulunabilecek.

Aynı zamanda yapılan bu yardımlar, her sene yarıyıl tatillerinde öğrencilere geri ödemesiz bir şekilde verilecek. Verilen bu yardımın tüm maddi gideri ise devlet kasası tarafından ihtiyaç sahibi olan öğrencilere geri ödemesiz olarak hibe edilecek. Yapılacak olan bu yardımın maddi detayları ise şu şekilde belirlendi;

  • 4 yıllık üniversite kazanan öğrencilere aylık 100 Türk Lirası,
  • Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen ilk 500 üniversiteden birine girenler.

Bu program için devlet tarafından ayrılan ücret ise 1,5 milyar Türk Lirası olarak açıklandı. Aynı zamanda bu yardım kapsamına giren ihtiyaç sahibi öğrencilerin ailelerine de aylık 300 Türk Lirası destek sağlanacaktır.

İlkokul, Ortaokul, Lise ve Üniversite Öğrencilerine 5500 TL Yardım Başvurusu Hakkında

Bu sene devlet tarafından yapılan desteklere ilkokul ortaokul lise ve üniversite öğrencilerine 5550 TL yardım başvurusu da eklendi. Bu yardım kapsamına girecek olan öğrencilere ise asgari ücret düzeyinin % 60’ı belirlenen öğrencilere verilecek. Ama yapılan bu yardıma kimlerin hangi şartlarda ve hangi kuruma başvuracağı kesin olarak açıklanmadı.

Eğer sizler de bu yardıma başvurmak istiyorsanız, ikamet ettiğiniz şehirde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına ya da e devlet sitesine girip devlet tarafından yapılan sosyal yardımları inceleyebilirsiniz. Yapılacak olan bu yardım türüne başvuracak olan kişilere verilen yardımlar şu şekilde açıklanmıştır;

  • İlkokul düzeyindeki öğrencilere yılda 2 kere asgari ücretin % 60’ı,
  • LGS sınavında ilk %5 lik dilime giren öğrencilere bir seferlik asgari ücretin 2 katı,
  • Meslek lisesi mezunlarda 3 ayda bir kere net asgari ücret,
  • YKS sınavında ilk 500’e giren öğrencilere bir defalık asgari ücretin 3 katı kadar destek,
  • İhtiyaç sahibi öğrencilerin gireceği YKS, KPSS ve YDS gibi sınav ücretleri senede 2’şer defa devlet tarafından karşılanacak.
  • Okuduğu fakültede ilk 5’e giren kişilere asgari ücretin 2 katı kadar ücret verilecek.
  • Üniversite not ortalaması % 85 ve üzeri olan öğrencilere ise net asgari ücret başarı desteği devlet tarafından sağlanacak.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş