Kuşburnu Marmelatı Faydaları

Kuşburnu marmelatı faydaları neler? Marmelat kahvaltı sofralarının vazgeçilmez besinleri arasındadır. Bunun yanı sıra tatlı krizleriniz tutmuşsa, kısa sürede bir çözüm bulmanızı da sağlar. Eğer daha önce tatmadığınız seçenek arıyorsanız, kuşburnundan yapılan bu marmelat oldukça güzel bir seçenektir. Peki, Kuşburnu Marmelatı Faydaları nelerdir?

Kuşburnu, sonbahar aylarında olgunlaşan bir meyvedir. Kurusu ve tazesiyle farklı şekillerde kullanılabilir. Özellikle Tokat, Amasya, Merzifon, Samsun ve Gümüşhane illerinde yaygın bir şekilde yetiştirilir. Günümüzde 27 değişik türü vardır ve bu nedenle her seferinde farklı marmelatlar yapmanıza yardımcı olur.

Bunun yanı sıra çalısını kurutup çay yapabilir veya meyvesinden pekmez ya da reçel çıkartabilirsiniz. Kuşburnu Marmelatı Faydalarıbu bakımdan oldukça zengin bir yapıya sahiptir. Eğer tüketmek isterseniz, her markette rahat bir şekilde keşfedebilirsiniz.

Ancak doğal olmasını istiyorsanız, nasıl yapacağınızı biliyorsanız kolay bir şekilde evinizde de yapabilir; böylece daha rahat bir şekilde yiyebilirsiniz. Bunun yanı sıra yaptıktan sonra nasıl saklayacağınızı ve tüketebileceğinizi bilirseniz, daha başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz.

Kuşburnu Marmelatı Faydaları Neler?

Kuşburnu marmelatı faydaları neler? Kuşburnu çok sayıda faydaya sahip bir meyvedir. Bunların her biri bu marmelatın içinde vardır. Eğer kuşburnunu çok seviyorsanız, bu tarifle yaz-kış demeden her zaman tüketebilirsiniz.

Kahvaltıların yanı sıra kurabiyelerinizde veya keklerinizde de kullanabilir; böylece tadına doyum olmayan yiyecekler yapabilirsiniz. Faydalarını da aşağıdan ayrıntılı bir şekilde görebilirsiniz;

  1. A ve C vitaminleri açısından güçlüdür. Bu nedenle bağışıklık sisteminizi destekleyerek kış aylarında sizi daha dayanıklı yapar.
  2. Enerji deposu olduğu için güne daha iyi devam etmenizi sağlar.
  3. Metabolizmanızı hızlandırır.
  4. İdrar sökücü özelliği vardır.
  5. Daha parlak bir cilde kavuşmanıza yardımcı olur.
  6. Kan yapıcı etkileri vardır.
  7. Yorgun ve halsiz hissetmenizi engeller.

Bu bakımdan kuşburnu marmelatı faydaları bakımından oldukça zengindir. Bu nedenle kahvaltı sofralarınızda düzenli bir şekilde bulundurmanız ve tüketmeniz tavsiye edilir. Eğer düzenli bir şekilde yerseniz, faydalarını da görebilirsiniz.

Kuşburnu Marmelatı Püf Noktalar Neler?

Her ne kadar evde kuşburnu marmelatı yapmak çok zor gibi dursa da yapma oldukça kolaydır. Eğer bazı püf noktalara özen gösterirseniz, daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz. İlk olarak Eylül ayının, kuşburnu toplamak için en uygun zaman olduğunu bilmelisiniz.

  1. Zira meyveler, olgunlarına bu dönemde ulaşır. Bu dönemde alırsanız daha lezzetli marmelatlara ulaşabilirsiniz. Ayrıca şunları da bilmeniz tavsiye edilir;
  2. Taze ve kırmızı meyveler, daha koyu ve canlı sonuçlar almanızı sağlar. Açık turuncu veya sarı marmelatların tadı daha kötüdür.
  3. Süzgeç ve korunaklı eldiven, kuşburnu marmelatı yaparken daha kolay hareket etmenizi ve kendinizi güvene almanızı sağlar.
  4. Kuşburunları iyi bir şekilde yıkanmalı, temizlenmelidir.
  5. Meyvenin sap kısımları kesinlikle ayıklanmalıdır.
  6. Düdüklü tencerede haşlarsanız, zamandan tasarruf elde edebilirsiniz.
  7. Haşlama tamamlandıktan sonra blender’dan geçirilmelidir. Böylece süzme daha kolay bir hal alabilir.
  8. Süzgeç işlemlerini dikkatli bir şekilde yaparsanız, daha pürüzsüz bir kuşburnu marmelatı elde edebilirsiniz.
  9. Süzme ardından tüy ve dikenleri almak için elekten geçirilmelidir.
  10. Kattığınız püre kadar şeker ilave edilmelidir. Ancak bu zevkinize göre değişebilir.

Eğer tüm bunlara dikkat ederseniz, tadına doyum olmayan marmelatlar elde edebilirsiniz. Ardından kuşburnu marmelatı yapımını ayrıntıları ile birlikte inceleyerek, neler yapmanız gerektiğini görebilirsiniz.

Kuşburnu Nasıl Yapılır?

Eğer evinizde kendi marmelatınızı yapmak istiyorsanız, tek ihtiyacınız olan malzeme ve tariftir. Kuşburnu Marmelatı Faydalarıiçin sadece kuşburnu, şeker ve yeterince su gerekir. Ardından aşağıdaki maddeler ile aradığınız çözümleri bulabilirsiniz;

  1. Kuşburunlarını ayıklayarak güzel bir şekilde yıkayın.
  2. Geniş bir tencereye koyarak üzerini geçecek kadar su ekleyin.
  3. Yumuşayana kadar iyice kaynatın.
  4. Ezilme kıvamına gelince kevgir ile süzgecin içine alıp koyun.
  5. Eldiven takarak iyice ezin. Posa kalana kadar bu işlemi uygulayın.
  6. Temiz bir bez ya da ince bir süzgeç ile süzerek tekrar tencereye alın.
  7. Kuşburnu sıvısını kaynatarak köpükler çıktıkça alın. Gerek olduysa su ilavesi yapın.
  8. Kıvam alana kadar kaynatmayı sürdürün. Şekerini mümkün olduğunda az atmanız tavsiye edilir.
  9. Kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. Dibi çok çabuk bir şekilde tutabilir.
  10. Koyulaşmaya başlayınca 1-2 taşım daha kaynatarak ocaktan alın. Kaynatma uzun oldukça dayanma süresi artar.

Böylece kuşburnu marmelatı da biter. Sadece sıcak halde kavanozlara kapatmanız, ters çevirerek çevresini sarmanız gerekir. Ertesi gün de güneş görmeyen bir yere ya da buzdolabına kaldırılır. Her ne kadar zor gibi görülse de tüm bu adımlar ile aynı gün içinde hazırlığı tamamlayabilirsiniz.

Kuşburnu Marmelatı Besin Değerleri

Kuşburnu marmelatı besin değerleri bakımından oldukça zengindir. Sadece 5 gramı, günlük C vitamini gereksiniminizin yüzde 35’lik kısmını karşılar. Bunun dışında kalsiyum ve potasyum açısından da önemlidir. Ayrıca şu gibi değerleri de vardır;

  1. 1 yemek kaşığı marmelatı 36 kcal’dır.
  2. 1 tatlı kaşığı marmelatı 14 kcal’dır.
  3. 1 kaşığı marmelatı 8 kcal’dır.
  4. 100 gram marmelat 275 kcal’dır.
  5. 8.75 gram karbonhidrat değeri vardır.
  6. 0.28 gram lif vardır.
  7. 0.02 gram yağ vardır.
  8. 8.97 mg potasyum vardır.
  9. 2.99 mg kalsiyum vardır.

Bu bakımdan kuşburnu marmelatı oldukça zengin besin değerlerine sahiptir.

Kuşburnu Marmelatı Nasıl Saklanır?

Kuşburnu marmelatı oldukça kolay bir şekilde yapılabilir. Ancak bundan sonra nasıl saklayacağınızı bilmeniz gerekir. Eğer ne kadar iyi kaynatırsanız, koruma süreci de o kadar verimli olur. Böylece daha uzun süre tüketmenizi mümkün getirir.

Konserve yapma işlemi de uzun süre boyunca kullanmanıza yardımcı olur. Böylece uzun ömürlü marmelatlar elde edilebilir. Sadece marmelat kaynadıktan sonra eşit şekilde kavanozlara boşaltmanız yeterlidir.

Ardından sadece ters çevirerek etrafını örtü ile sarmanız ve soğumasını beklemeniz gerekir. Böylece uzun süre kullanmanız mümkündür.

Kuşburnu Marmelatı Bozulur Mu?

Her ne kadar marmelatların bozulmayacağı düşünülse de yanlıştır. Eğer dikkatli bir şekilde korumazsanız bozulması muhtemeldir. Bu durum kuşburnu marmelatı için de geçerlidir.

Yukarıda verdiğimiz noktalara dikkat etmezseniz, ürününüz kısa süre içerisinde bozulabilir. Son olarak buzdolabında muhafaza ederek daha uzun bir süre kapatabilirsiniz. Ağzını da her zaman kapalı tutar ve hava almamasını sağlarsanız, tüketme süresini uzatabilirsiniz.

Kuşburnu Marmelatı Nasıl Tüketilebilir?

Her ne kadar kuşburnu marmelatı yapmak zor gibi dursa da oldukça kolaydır. Paylaştığımız tarife ve püf noktalara göre hareket ederseniz, kısa sürede yapmanız mümkündür. Ardından her gün kahvaltı sofranıza ekleyebilir, tüketmenin tadını çıkartabilirsiniz.

Bunun dışında ceviz gibi fıstık türlerini de içine daldırarak yemeyi tercih edebilirsiniz. Eğer kek ya da kurabiye yapacaksanız ve farklı bir lezzet arıyorsanız, içine yeni yaptığınız marmelatı da katabilirsiniz. Hamurun arasına eklemeniz bunun için yeterlidir.

Bunun dışında sıcak suyun içine 1 yemek kaşığı atarak karıştırabilir, böylece soğuk günlerde kendinizi ısıtabilirsiniz. Kuşburnu marmelatı aynı zamanda soğuk su ile de kullanılabilir. Bunu buz ile noktalayarak, daha lezzetli sonuçlar elde edebilirsiniz.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş