Piyeloseptyl Kullananlar Yorumları

Piyeloseptyl Kullananlar Yorumları – Piyeloseptly antibiyotik mi, nasıl kullanılır, ne işe yarar gibi sorular ilaç hakkında sık sık sorulur. İnsanlar bunların cevaplarını almak için genellikle kullanıcı yorumlarını inceler. Bu gibi görüşleri internet aracılığıyla zahmet çekmeden bulmanız kolaydır.

Piyeloseptyl Kullananlar Yorumları

Bir ilaç Piyeloseptyl Kullananlar Yorumlarında da görüldüğü üzere farklı kişilerde farklı etkiler gösterebilir. Doktorlar bu nedenle muayene ettikten sonra reçete eder. Dolayısıyla kullanmaması gereken bir ilacı alan kişiler olumsuz görüşler bildirebilir. Ayrıca hatalı kullanım yapanlar da yanlış yönlendirebilir.

Bu gibi etmenler bakımından Piyeloseptyl kullananlar yorumlarından ziyade uzman doktorların dediklerine göre hareket etmek gerekir. İlacı bilinçsiz olarak kullanmak, sağlık sorunlarına yol açabilir.

Eğer Piyeloseptyl nedir diyorsanız bu temel olarak bir antibiyotiktir. Özellikle idrar yolu enfeksiyonları tedavisinde yararlanılır. Mesane ve böbrek enfeksiyon tedavisinde de yararlanılan ilaçlardan bir tanesidir.

Piyeloseptyl Etkin ve Yardımcı Maddeleri Neler?

Piyeloseptyl etkin maddesi nitrofurantoin’dir. İlaç eczanelerde oral süspansiyon, tablet ve kapsül olmak üzere 3 farklı şekilde görülebilir. Prospektüs bilgileri ışığında yardımcı maddeleri aşağıda olduğu gibidir;

  1. Laktoz Monohidrat
  2. Povidon K30
  3. Krospovidon
  4. Sodyum nişasta glikolat
  5. Susuz koloidal silika
  6. Magnezyum stearat (E572)

Eğer ilacın etkin ya da yardımcı maddelerine karşı alerjiniz varsa alınmaması gerekir. Ayrıca sahte ilaçlara karşı da dikkat edilmelidir. Piyeloseptyl 50 mg bu bakımdan sarı renkli olup bir yüzü çentiklidir. Yuvarlak yapısı olan ilacın dışbükey bir yapısı bulunur.

Piyeloseptyl Kullanılmaması Gereken Durumlar

Her ne kadar ilaçlar hastalık ve rahatsızlıkların tedavisinde kullanılsa da aynı duruma sahip iki hastada farklı ilaç kullanılabilir. Çünkü bazı ilaçların bazı hasta profillerinde verilmemesi gerekebilir. Piyeloseptyl ne işe yarar idrar yolu enfeksiyonlarında reçete edilse de şu gibi durumlarda alınmamalıdır;

  1. Hamileliğin son ayındaysanız ya da doğum sancıları bulunuyorsa
  2. G6PD enzim eksikliği bulunuyorsa
  3. 3 ayın altındaki bebekler
  4. Böbrek çalışmasını ciddi etkileyen böbrek rahatsızlıkları
  5. Porfiri varsa

Dolayısıyla tüm ilaçlarda olduğu gibi bilinçsiz şekilde alınmaması şarttır.

Piyeloseptyl Yan Etkileri

Günümüzde ilaçların yan etkilere sahip olduğu bilinen bir gerçektir. Ancak her ilaçta bunlar farklılık gösterebilir. Piyeloseptyl yan etkileri de olduğu için sadece doktor gözetiminde reçete ile alınmalıdır. Önerilen kullanımın dışına çıkılmaması da bu bakımdan önemlidir.

Yan etkilere ilacın prospektüs bilgilerinden ulaşılabilir. Bunlardan bir kısmı ise maddeler halinde aşağıda yer almaktadır;

  1. Ani hırıltı
  2. Nefes almada zorluk
  3. İshal
  4. İştahsızlık
  5. Karın ağrısı
  6. Baş dönmesi
  7. Uyuklama
  8. Göz kapaklarında, yüzde ya da dudaklarda şişme
  9. Döküntü ya da kaşıntı
  10. Sarılık
  11. Kafa içi basınçta artış
  12. Bulantı ve baş ağrısı

Eğer ilaç kullanırken yan etkiler gözlemlenirse, en kısa sürede sağlık kuruluşuna gidilmelidir.

Piyeloseptyl Kullanımı

Piyeloseptyl kullanımı yiyecek ya da süt ile birlikte yapılabilir. Bu sayede mide rahatsızlıklarını önleme, ilacın emilimini arttırmaya yardımcı olabilir.

Her ne kadar ilaç hamilelik zamanında alınabilecek olsa da son aya gelen kişilerde, doğum sancısı ve doğumda bebeği etkileyebileceği için tavsiye edilmez. Yetişkinlerde kullanım enfeksiyon tedavisinde 6 gün boyunca günde 4 kere 1 tanedir. Ek enfeksiyonların önüne geçilmesindeyse günde 1 kere yatmadan önce alınır.

Ayrıca ameliyat boyunca enfeksiyonların önüne geçmede de kullanılabilir. Bu kapsamda ilgili gün ve bundan sonraki üç boyunca 4 kez bir tane tüketilir. Prospektüs bilgilerine göre bir bardak su ya da süt ile beraber alınır. Tedavi doktor tarafından belirtilmediği müddetçe kesilmemelidir.

Halkbank Bes İptali Ve Cayma Formu

A101 Fanta Fiyatları

Boyun Ağrısına Ne İyi Gelir?

Tansiyon düşüklüğü (hipotansiyon) nedir ?

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

meritking meritking güncel giriş kingroyal kingroyal giriş madridbet giriş gaziantep escort
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler